Despre noi Despre noi
Sef lucrari doctor inginer

Elvira Popescu

Departamentul de Calculatoare si Tehnologia Informatiei
Cabinet: 113
Tel: 0251 - 438.198 /173
e-mail: popescu_elvira@software.ucv.ro

Despre

      D-ra Elvira Popescu este şef de lucrări doctor la catedra de Inginerie Software, Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, Universitatea din Craiova, în anul 2005, cu titlul de inginer în specializarea Calculatoare (în limba engleză), direcţia de aprofundare Inginerie Software.
      Este doctor din anul 2008 în domeniul Ingineria Sistemelor / Tehnologiile informaţiei şi sistemelor, avându-i coordonatori pe Prof. Dr. Ing. Vladimir Răsvan de la Universitatea din Craiova şi Prof. Dr. Philippe Trigano, de la Universitatea de Tehnologie din Compiègne, Franţa (doctorat în cotutelă). În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele discipline: Web Applications Design, Tehnologii Multimedia pentru E-learning (curs şi aplicaţii), Inteligenţă Artificială, Distributed Network Applications Development, Comerţ Electronic (aplicaţii).
      Activitatea sa de cercetare este concentrată în domeniile: e-learning, tehnologii avansate pentru instruire, sisteme distribuite inteligente. Este autoarea a peste 40 de articole în reviste, capitole de cărţi şi lucrări în volumele unor conferinţe. Este membră în Centrul de Cercetare "Dezvoltarea de Aplicaţii Multimedia", acreditat CNCSIS. Este implicată activ în comunitatea ştiinţifică, prin organizarea unui workshop internaţional anual (SPeL 2008, 2009, 2010), editarea unui număr special de revistă, participarea ca membru in comitetul de program sau recenzor la peste 20 de conferinţe şi workshopuri internaţionale, membru în colectivul de redacţie al revistei IJISSC, membru în comitetul de organizare a 6 conferinţe internaţionale. Este afiliată la 4 societăţi ştiinţifice şi profesionale (IEEE, ACM, SRAIT, EAEEIE). A participat la peste 15 proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale, dintre care unul ca director de grant ("Studiul, proiectarea şi implementarea unui sistem web adaptiv inteligent pentru e-learning", grant CNCSIS TD 167/2007, perioada: 2007-2008). A obţinut două burse de cercetare la Laboratorul HEUDIASYC, Universitatea de Tehnologie din Compiègne, Franţa, precum şi o bursă de cercetare ştiinţifică pentru tineri doctoranzi tip BD, finanţată de CNCSIS (2006-2008).


      Informaţii suplimentare despre Elvira Popescu pot fi găsite pe pagina sa web: http://software.ucv.ro/~epopescu/. D-ra Elvira Popescu poate fi contactată la adresa de email: popescu_elvira[at]software[.]ucv[.]ro.