RoSpin Academy 2022 - cursuri de astronomie

ROSPIN este un ONG pus la cale de câțiva tineri din industria ingineriei spațiale din România, cu scopul de a aduce acest domeniu mai aproape de studenții și tinerii români. ROSPIN are în momentul de față mai multe proiecte în desfășurare, principalele fiind ROSPIN SAT-1, ce are ca scop dezvoltarea primului nanosatelit educațional din România, și ROSPIN Academy.
 
Viziunea centrală pentru programul educațional ROSPIN Academy este de a face domeniul spațial atractiv pentru studenții Universităților din România. Astfel, dorim sa oferim o înțelegere mai bună asupra complexității sectorului, profunzimii și nivelului de colaborare internațională, dar și de a pregăti studenții pentru a se alătura industriei. Programul este structurat în felul următor: 
 
- Nivelul 1, unde participanții vor avea șansa de a descoperi sectorul spațial din diferite perspective prezentate de membri ai industriei și de a afla cum să-și construiască o carieră orientată către spațiu. Perioada de desfășurare: Octombrie–Noiembrie 2022.
 
- Nivelul 2, unde vor fi abordate subiecte tehnice prezentate de angajați din industria spațială și unde participanții vor avea ocazia să învețe mai mult despre ce înseamnă design-ul și pregătirea unui proiect din acest domeniu. Perioada de desfășurare: Martie–Aprilie 2023.
 
- Nivelul 3, unde cei mai implicați participanți vor câștiga o experiență specializată în ingineria aerospațială, printr-un atelier de proiectare a misiunilor spațiale, organizat în colaborare cu angajați din industria spațială, atât locali cât și internaționali. Perioada de desfășurare: AugustSeptembrie 2023.
 
Nivelul 1 va avea loc în perioada 26 Octombrie–23 Noiembrie și va fi prezentat într-un mod hibrid, cu 3 sesiuni live și 6 lecții înregistrate. Înscrierile se pot face în perioada 116 Octombrie.
 
Vă invităm să consultați detaliile legate de acest curs, care se regăsesc în broșura atașată, și să completați formularul de aplicare, pe site-ul nostru sau pe pagina noastră de Facebook, pe care le regăsiți mai jos. 
 
Formular de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/1t9YyA6Q5i_aDMptW1GJIvidZxVwYHzOw1JyEVEYlps8/edit
 
Website:https://rospin.org/rospin-academy/
 


Știri@UCV 13.10.2022