Anunț selecție participanți pentru un curs scurt ERASMUS+ BIP

Selecția participanților la un curs scurt ERASMUS+ Blended Intensive Program (program intensiv mixt) în perioada 01.07 – 13.07.2024.

 

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică organizează o selecţie a studenților pentru acordarea de burse ERASMUS+ în vederea participării la un curs ERASMUS+ Blended Intensive Program în perioada 01.07 – 13.07.2024 cu tematica „Artificial Intelligence application for underwater object recognition”. Cursul va presupune activităţi de studiu şi practică în domeniile:

  • Artificial Intelligence (Inteligenţă artificială)
  • Internet of Things (Internetul obiectelor)
  • Remotely operated underwater vehicles (Vehicule subacvatice operate de la distanță)

Cursul va fi derulat în colaborare cu International Hellenic University, Thessaloniki, Grecia (coordonator şi gazdă pentru mobilitate).

Cursul cuprinde două perioade:

  • 01.07 – 05.07.2024 de prelegeri online (3 h / zi)
  • 7.07 – 13.17.2024 (2 zile pentru transport, 5 zile de stagiu) pentru o mobilitate scurtă la International Hellenic University, Thessaloniki, Grecia pentru activităţi practice face-to-face.

Participarea la acest program va fi recompensată cu 3 credite.

 

Pot participa la această selecție toţi studenţii interesaţi, nivel licență sau master din domeniul CTI cu condiţia ca la momentul selecţiei (şi ulterior, la momentul plecării în mobilitate) să fi avut rezultate școlare bune în semestrul/anul precedent. Participarea la acest curs presupune cunoaşterea limbii engleze (scris, vorbit, înţeles).

 

Înscrierile se vor desfășura în perioada 20 februarie - 15 martie 2024. Dosarele candidaților vor fi depuse la secretariatul facultății (clădirea INCESA – parter, Blvd. Decebal 107, Craiova) având incluse următoarele documente:

  1. cererea de participare la selecție cu precizarea destinațiilor (în ordinea preferată a acestora), semnată și datată;
  2. CV în format EuroPASS, în limba engleză, semnat pe fiecare pagină și datat;
  3. scrisoare de motivaţie (redactată în limba engleză sau în limba țării de destinație a universității pentru care se aplică) semnată și datată;
  4. foaia matricolă (situația școlară) a ultimului semestru/an de studiu;
  5. eventual, adeverința de student.

Concursul de selecţie va avea loc în data de 18 martie 2024, ora 14:00 (sala va fi anunțată ulterior) și va consta din analiza dosarului de candidatură, un test scris şi eventual, un interviu în limba engleză. Pentru înscrierea la selecţie, studenţii interesaţi sunt invitaţi să completeze următorul formular online (pentru conectarea la formular se va folosi adresa de email instituţională @student.ucv.ro):

 

https://forms.gle/3mRamoeFDyLwL4MAA

 

 

Calendarul selecţiei este următorul:

  • Depunerea dosarelor de candidatură prin intermediul formularului online şi în format fizic la Secretariatul Fac. A.C.E.: 20 februarie - 15 martie 2024
  • Desfăşurarea selecţiei: 18 martie 2024, ora 14:00, sala va fi anunțată ulterior
  • Locația desfășurării examenului de selecție: campusul Facultății de Sport, Blvd. Brestei nr. 164, Craiova
  • Anunțarea rezultatelor la nivel de facultate: 22 martie 2024

 

Criteriile de eligibilitate pentru candidați sunt:

  • Să fie înmatriculați actualmente la Fac. A.C.E. a Universităţii din Craiova, studii de licenţă sau master, domeniul CTI.
  • Să aibă rezultate academice bune în semestrul/anul anterior.
  • Să prezinte un dosar de candidatură.

 

Bugetul alocat unei mobilități:

  • 490 de euro (5 zile stagiu si 2 zile deplasare dus-întors, 70 EUR/zi).
  • 50 de euro suplimentar pentru deplasare cu auto (automobil sau autobuz).
  • Fiecare student selectat cu mai puține oportunități (care îndeplineşte condiţiile de bursă socială) va primi un supliment de 100 de euro.
  • Fiecare student selectat va primi un supliment de 25 de euro, susținere din partea facultății.

 

NOTA BENE: Comisia de Relații Internaționale a Consiliului Facultății are rolul de a echivala creditele obținute de studenți în momentul întoarcerii acestora din

Știri@UCV 20.02.2024