Proiectul studentesc How to

Organizatia Studentilor din Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica (OSACE) in colaborare cu Electrical Engneering Student’s European Association LC Craiova au pus bazele unui proiect (How To) menit sa ajute studentii sa se dezvolte din punct de vedere personal si profesional. Parteneri in cadrul acestui proiect sunt Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica, Conventia Organizatiilor Studentesti si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania.


Un prim pas in implementarea acestui concept este How To: Electronics, care are ca scop familiarizarea studenților cu mediile de proiectare si simulare a sistemelor embedded , programarea si realizarea practica a acestora. Acest proiect se adreseaza in primul rand studentilor din mediul universitar craiovean, astfel incat grupul tinta consta dintr-un un grup de 60 de studenti ce participa direct in cadrul proiectului.

 

In cadrul proiectului vor avea loc patru sesiuni de training si patru sesiuni de workshop. Desfasurarea va fi urmatoarea: o sesiune de training in care se vor prezenta noțiunile teoretice, urmata de o sesiune de workshop in care se vor folosi noțiunile studiate in trainingul anterior pentru a realiza aplicații simple.

 

Perioada de desfasurare a proiectului va fi 24-25 Mai (2 sesiuni training / 2 workshopuri – proiectare si simulare PROTEUS ) si 31 Mai - 1 Iunie (2 sesiuni training / 2
workshop-uri – programare microcontrolere si simulare in sisteme embeded).


In primele doua training-uri se vor prezenta noțiuni de simulare si proiectare in Proteus, se va realiza un Arduino UNO si mai multe exemple de folosire a acestui
microcontroler in sistemele embedded. In urmatoarele doua training-uri se vor prezenta noțiuni de programare a microcontrolerelor din clasa Arduino si se vor face exemple de programare a sistemelor ce au fost proiectate in training-urile anterioare. La finalul acestor training-uri va avea loc un concurs in care fiecare participant ca trebui sa programeze un microcontroler Arduino, integrat intr-un sistem embedded, pentru a realiza anumite task-uri.

 

Studentii interesati sunt invitati sa ia legatura cu reprezentantii OSACE.

 

Știri@UCV 13.05.2014